Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je
jeroenlc - 22-02-2015 10:06:38
Voeding & Gezondheid

Moet zorgverzekeraar declaraties van zorgverlener tonen?

Update: ik heb mijn vraag ook bij de nederlandse patienten consumenten federatie (npcf) neergelegd en inmiddels een bevestigend antwoord ontvangen:

de zorgverzekeraar koopt namens u zorg in en betaalt ingediende nota's van zorgverleners waar u gebruik van heeft gemaakt (wanneer het uiteraard onder verzekerde zorg valt). de verzekeraar moet u uitleg kunnen geven over de kostenoverzichten die u ontvangt. als daar onduidelijkheden over bestaan, bijvoorbeeld over het feit of u niet dubbel betaalt voor bepaalde zorg, moet de verzekeraar u daar antwoord op kunnen geven.

ook wanneer u twijfels heeft over de nota's die zorgverleners hebben ingediend. de zorgverzekeraar moet onderzoek en navraag doen bij een zorgverlener wanneer u het idee heeft dat er iets niet klopt. u kunt dus zeker vragen of de verzekeraar de originele nota's namens u wil opvragen bij de zorgverlener. zeker ook omdat het om gegevens gaat die betrekking hebben op u.

meer informatie vindt u ook op de volgende website: www.dezorgnota.nl

ik heb mijn vragen over de nota op een rij gezet en wacht al geruime tijd op antwoord van mijn zorgverzekeraar.