Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-02-2015 10:47:08
Elektronica & TV

Aankoop wasmachine

Ik zou nog terugkomen op deze vraag als ik wat meer wist.

ik heb een mailwisseling gehad met jurist arnoud engelfriet. hij wist het volgende te vertellen. je mag de wasmachine aanzetten om de kenmerken te onderzoeken, maar of dit was met de was erin daar kon hij geen duidelijkheid over geven.
hij zei dat dit waarschijnlijk uit komende jurisprudentie zou blijken hoe ver het onderzoeken van je nieuwe product mag gaan. dat betekent dat dit soort zaken voor de rechter moet komen en dan weet de consument meer.
wel blijf je altijd je retourrecht behouden, maar het kan zijn dat je moet betalen voor de waardevermindering en dat je bijv. zou moeten betalen voor het schoon krijgen van de wasmachine.

ik begrijp heel goed dat dit een antwoord is waar je niet zoveel mee kan. maar zo gaat dat met nieuwe wetgeving, er zit altijd wel een of andere onduidelijkheid in en daar gaat men dan over touwtrekken. eerst tussen consument en verkoper en uiteindelijk komt het op een dag voor de rechter.

zelf denk ik dat je als consument het veiligst zit als je alleen de wasmachine aanzet met water als je hem wilt testen op zijn eigenschappen. dan mag hij zeker retour.