Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 22-02-2015 14:15:01
Geldzaken & Recht

Ongeldigr ontruiming?

@chantie87.
ook al heeft men een bewindvoerder, men dient zelf zorg te dragen voor de financiële verplichtingen.
quote:
klik-> http://www.wsnp.rvr.org/faq.cfm?cat_seq=6555e5b9-053e-6e71-da2d51be6f1940b2&vraag_seq=6572d46e-e790-8c23-3e726a27b202db52§ion=burger">neemt de bewindvoerder mijn financiële verplichtingen over?

nee, u dient er zelf voor te zorgen dat u uw financiële zaken op orde heeft en houdt. heeft u hier hulp bij nodig dan kan dit in de vorm van budgetbeheer of budgetbegeleiding. dit wordt niet uitgevoerd door uw bewindvoerder. hij kan u wel verwijzen naar de juiste instantie.

uw bewindvoerder is geen hulpverlener. u moet er zelf voor zorgen dat u al uw zaken op orde heeft en houdt. als u daarbij hulp of begeleiding nodig heeft dan zal die van een gespecialiseerde hulpverlener (zoals bijvoorbeeld een maatschappelijk werker of budgetbeheerder) moeten komen. uw bewindvoerder kan u doorverwijzen naar de voor u juiste hulpverlener, maar zijn taak gaat niet verder dan dat.


nu over huisuitzetting.
het is niet zo dat men jou zonder meer uit huis kan zetten, ook al heb je een huurachterstand van 3 maanden, of zelfs meer.
een rechter zal dat altijd eerst bekijken.

hier onder een artikel van "jurofoon" waarvan ik de nieuwsbrieven altijd krijg.

geen ontruiming bij meer dan 3 maanden huurachterstand.
05-11-2010 |

ook bij een huurachterstand van meer dan drie maanden is het niet zeker dat je als huurder je woning moet verlaten.
de voornaamste plicht die je als huurder hebt, is het op tijd en volledig betalen van de huurprijs.
een achterstand in de huurbetaling betekent echter niet dat je automatisch je huurhuis uitgezet kunt worden.
sowieso heeft een verhuurder toestemming nodig van de rechter om de huurovereenkomst te kunnen opzeggen en de huurwoning te ontruimen. doorgaans is een rechter pas bij een huurachterstand van minimaal drie maanden geneigd om toestemming te geven voor ontbinding en ontruiming.

meer dan 3 maanden huurachterstand
het is echter geen wettelijke regel dat je bij drie maanden huurachterstand je huis uit moet. de rechter zal altijd rekening houden met de persoonlijke omstandigheden van de huurder. zo kan de rechter de huurder nog wat respijt geven om de huurachterstand op korte termijn in te lopen. ook kan hij de gevraagde toestemming onthouden omdat de belangen van de huurder bij voortzetting van de huurovereenkomst zwaarder wegen dan de belangen van de verhuurder bij toewijzing van de ontbinding en ontruiming.

belangenafweging bij ontbinding huurovereenkomst
in een recente zaak wilde een brabantse woningcorporatie de huurovereenkomst met één van haar huurders door de rechter laten ontbinden. de verhuurder baseerde haar belang bij de ontbinding en ontruiming op de hoogte van de huurachterstand van ruim 8 maanden en op haar slechte ervaringen met de huurster betreffende huurbetaling en de nakoming ervan. daartegenover stonden de ingrijpende gevolgen van de ontbinding en ontruiming voor de huurster.

welke factoren spelen mee?
de huurster was door verslechterende financiële omstandigheden niet meer in staat om de huur te voldoen. dit had te maken met haar 80-100% arbeidsongeschiktheid, veroorzaakt door psychische problemen. ook had ze twee inwonende minderjarige kinderen, van wie de oudste extra zorg nodig had. inmiddels werd de huurster door de ggz en schuldhulpverlening begeleid en had ze ook meerderjarigenbewind aangevraagd.

op basis hiervan vond de rechter dat de belangen van de huurster zwaarder wogen dan die van de verhuurder. wel moest de huurster de achterstand betalen, maar ze hoefde niet haar huis uit.

bron en verdere artikelen, klik hier-> https://www.jurofoon.nl/nieuws/4111-geen-ontruiming-bij-meer-dan-3-maanden-huurachterstand">geen ontruiming bij meer dan 3 maanden huurachterstand.