Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 22-02-2015 20:52:52
Computers & Telefonie

Cd met foto's niet te openen...........

Achterhalen van een merk heeft geen enkele nut, men kan er niets mee.
ik reageerde op jouw vraag wat het merk was, omdat die kennis in de meeste gevallen geen enkele zin heeft.
ik haalde als voorbeeld philips aan.
philips bakt zelf geen cd-r of dvd blanc's, die laat ze bakken.
ik gaf als klik-link dit aan -> http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_quality.shtml">cd-r quality
daar zie je dat bijvoorbeeld philips zijn cd-r's in die lijst wel bij 3 verschillende bakkers heeft laten bakken, en dan is de lijst nog helemaal niet volledig, er zijn lijsten die nog veel vollediger zijn, en waar men kan zien dat het merk "philips" zijn blanc's wel bij 8 verschillende fabrikanten laat bakken, of heeft laten bakken, bij degene die op dat moment het goedkoopste is.
daarom is de naam van een plakkertje, de naam van een "merk" niet altijd relevant.
uiteraard zijn er "merken" die zonder meer wel kwaliteit leveren en altijd geleverd hebben, maar daar is de prijs van een batch cd-r's wel even anders.
ook zijn er merken blanc's die door een fabrikant van dezelfde naam zijn gebakken, die zullen ook een constante kwaliteit leveren.

fabrikant van het "merk" intenso wat ts schreef is lead data inc.
goedkope baksels.

tevion, die ts ook noemde, zijn of waren van de aldi.
fabrikant ams technology inc.

daarvan weet men nu, omdat ts ze al net zo lang heeft liggen als die andere inferieure intenso, dat de door die fabrikant gebruikte dye van een betere kwaliteit is/was als de cd-r's die nu niet meer uit te lezen zijn.
en met die kennis kan men ook helemaal niets mee.
met al die kennis kan men alleen met zekerheid zeggen dat de naam van een merk in veel gevallen totaal niets zegt.

back-ups maken.
ik gebruik een vijftal cloud-servers, waaronder die van google, die zal voorlopig ook niet verdwijnen als miljardenbedrijf verwacht ik, en een externe hdd.
maar in de tijd waarin ts zijn cd's heeft gebrand, zo'n 10 jaar geleden, waren er geen cloud-servers en was een externe hdd ook een redelijke dure aangelegenheid, en was het zelf branden van cd's het meest gebruikelijke, en het goedkoopst, maar dat soort mediums verdwijnt ook steeds meer en meer.