Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
madmenyo - 22-02-2015 23:07:46
Geldzaken & Recht

Woning huren in de vrije sector?

[quote=tijger1 schreef op zondag 22 feb 2015, 12:31]met die evetueel misgelopen rente valt het wel mee gezien de rentestand.

met goed zoeken en een inleg van 20.000 euro is 3% wel haalbaar denk ik. dat is toch ieder jaar 600 euro. geen vet pot nee maar maar ik gooi niet graag geld over de balk.

[quote=zoekster schreef op zondag 22 feb 2015, 12:32]soms is er gewoonweg geen oplossing voor een probleem.

ik ben het hiermee oneens en mocht het wel zo zijn dan word het tijd dat daar verandering in komt.

[quote=carola.83 schreef op zondag 22 feb 2015, 12:48]ook 20-30 jaar geleden vroegen verhuurders van woningen in de vrije sector al 4-5x het maandinkomen. omdat ze deze duurdere woningen vaak niet makkelijk kunnen verhuren, is bij veel verhuurders die eis al gezakt naar 3-4x het maandinkomen.
zo te lezen, denk jij de eerste en de enige te zijn die tegen dit probleem aan loopt.

waar lees jij dat ik denk dat ik de enige ben met dit probleem? wellicht ben ik een van de weinige die actie probeert te ondernemen en mij niet uit het veld laat slaan maar beticht mij niet van naïviteit alsjeblieft.

[quote=valerius-2 schreef op zondag 22 feb 2015, 15:36]alphen aan den rijn zijn huur woningen van +\- tussen de 700 2n 800 euro aanwezig waar ik woon zijn er 3 leeg 4 kamer flat.tel 010 2794727 maar eens als u daar kan vragen wat de mogelikheid is.

ik zoek geen flat, en heb deze week 3 bezichtigingen voor eengezinswoningen van 800 tot 900 euro. het nummer is van een makelaar die wat kan met bank garantie?

[quote=tot15karakters schreef op zondag 22 feb 2015, 19:06]huur / koop?

er zijn diverse leuke woningen die na een jaar of 2 nog niet verkocht zijn en die worden regelmatig met huur/koop aangeboden.

dan mag je een bepaalde tijd huren en dan wegwezen of kopen....
is dat wat en heeft 1 van jullie voldoende inkomen/vast werk?

in mijn voor jullie verkeerde regio is het 2 jaren huren en bij aankoop word de betaalde huur op de vraagprijs verrekend....

er zijn ook 5 jaren contracten die me beter lijken en diverse makelaar proberen zo van moeilijk verkoopbare woningen af te komen.
ook mensen die nog geen vast dienstverband hebben willen dit vaak.

geen dubbele lasten voorlopig voor de lang leegstaande moeilijk verkoopbare en kans op alsnog kopen!
een soort proef woning met nauwelijks risico....

hiervoor moet je dus zelf zoeken en vragen maar dan blijkt er meer te zijn dan u nu over durfde te dromen!



ja ik kom deze structuur ook wel eens tegen maar dan blijft de issue het salaris. geloof me ik ben de afgelopen maanden iedere week minimaal 10 uur intensief bezig met het zoeken van geschikte woonruimte. dromen doe ik al lang niet meer.