Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pi
pieterwolters - 23-02-2015 13:46:43
Auto & Vervoer

Reiskosten declaratie

[quote=janf43 schreef op zondag 22 feb 2015, 21:36][quote=pieterwolters schreef op zondag 22 feb 2015, 19:17]
de werkgever weet ongeveer hoeveel declaraties er nog te verwachten zijn. tenminste, hij zou dat kunnen weten als hij weet wat de medewerkers uitspoken. het zou dus geen probleem moeten zijn.

dat een werkgever zich de afgelopen maand nog kan herinneren is een redelijke veronderstelling, maar als hij controle moet uitvoeren over de periode van een jaar zal hij daar toch een of andere administratie van moeten bijhouden. dit kost tijd, dus geld. een verzoek om maandelijks te declareren is daarom alleszins redelijk.

daar hoef je geen administratie voor bij te houden. je mag toch hopen dat een werkgever weet wat een werknemer kost. hoe bepaal je anders de kosten voor de bedrijfsvoering? als je bij een bedrijf werkt waar dit soort dingen als een verrassing komen wordt het tijd om naar een professionelere werkgever uit te kijken.