Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 23-02-2015 17:32:37
Geldzaken & Recht

Vette rekening voor foto op een blog

Het mag niet.....volgens de regeltjes uit een vroege vorige eeuw. de vraag is, of inmiddels het recht in de praktijk niet een stuk verschoven is? dat is inderdaad zo, maar de wetten zijn nog niet aangepast!

wanneer actueel iemand ongevraagd zijn eigen 'smoel' op grote reclameborden in de binnensteden ziet is het een ander verhaal.

u kunt echter aannemelijk maken, dat het a-voor een klein clubje gebruikt is als achtergrond-informatie en omdat het goed in het verhaal paste b-er geen commerciële bedoelingen of resultaten mee gemoeid zijn en c-vragen of er ondanks deze vaststelling een opgave gedaan kan worden van een vermoedelijke schade d-tenslotte of het een realistische en serieuze kwestie betreft van copyrightschade en of de betroffene erop blijft bestaan, dat de foto verwijderd wordt.......

hiermee wordt de zaak gebagalaliseerd, maar blokt u niet geheel af, waardoor juristen juist hun gelijk t.o.v. de cliënt kunnen halen. schrijf snel en "verwacht een bindend antwoord binnen drie weken".........

volgens het geldende recht bent u uiteindelijk wèl in overtreding.......maar men hoeft niet op iedere juristische dreiging te reageren met betaling per ommegaande. wacht eerst de reactie af.