Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
madmenyo - 24-02-2015 13:11:14
Computers & Telefonie

Malware

Een firewall stopt niet het installeren van malware maar blokkeert connecties die deze programma's zonder uw toestemming maakt. het installeren van malware doet u vaak zelf door onbetrouwbare links op internet aan te klikken en niet goed te kijken wat er exact geïnstalleerd word.

dat er zoveel malware in een korte periode gevonden word is wel verdacht, het kan zijn dat er wel degelijk programma's ongewenst verbinding maken met internet. wellicht kan u de avast firewall weer omwisselen met die van windows.

het 100% tegen gaan van malware is onmogelijk, wat bedrijven ook beweren. dagelijks worden er tal van nieuwe programmaatjes gemaakt die schadelijk zijn en inbreuk maken op uw privacy. deze moeten worden opgenomen in de database. u heeft waarschijnlijk avast free, dit bied u degelijke bescherming maar norton of kaspersky kan u tegen betaling nog vele malen beter bescherming bieden.

ikzelf gebruik ook gewoon gratis anti virus en tools om mijn computer redelijk schoon te houden maar voor een leek is dit geen makkelijke taak. u kunt er in dit geval gewoon voor kiezen om met malwarebytes de malware te verwijderen.

maar voorkomen is altijd beter dan genezen. lees dus goed als u iets installeert, er worden vaak ongewenste programma's aangeboden bij gratis software. en klik op internet niet zomaar overal op, bij een website dat bomvol met reclame staat moeten er direct alarm bellen af gaan.