Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 24-02-2015 13:53:16
Geldzaken & Recht

Vette rekening voor foto op een blog

[quote=gerboe schreef op dinsdag 24 feb 2015, 09:32]
hoe om te gaan met materiaal van internet. er zijn legio mogelijkheden om aan rechtenvrij materiaal te komen of om gewoon te betalen voor gebruik.
dat er absurde bedragen door getty gevraagd worden vind ik ook, maar dat doet niets af aan het feit dat een claim op zich terecht is.


de reden dat er zoveel gedownload wordt is gemak. er zijn gewoon geen goede legale alternatieven. meestal moet ik naast dat ik moet betalen er ook nog eens meer tijd en moeite in steken om de media te verkrijgen.

een film of serie van the pirate bay afhalen is vele malen makkelijker dan hem kopen. je krijgt gewoon een file die je overal op kan zetten en overal kan afspelen. geen idiote reclame en fbi waarschuwingen erbij en ze hebben ook nog eens een compleet aanbod van alles.

voor bijvoorbeeld netflix heb je weer een smart tv of ander kastje nodig, en het aanbod is minimaal! daarnaast kan je het in het vliegtuig of op vakantie ofzo zelfs helemaal niet gebruiken.

iets dat naar mijn mening wel werkt is spotify. het aanbod is vrijwel compleet, en je heb alle muziek van de wereld altijd in je broekzak. daarnaast kan je je lievelingsnummers opslaan zodat je ze ook in het vliegtuig ofzo kan luisteren.

ik heb van 1990 tot 2010 misschien 50€ uitgegeven aan muziek. en sind ik spotify gebruik in 2011 al minstens 120 euro per jaar. grotendeels door het gemak!

wat ik bij getty ook nog vermoed is dat deze praktijken onderdeel zijn van hun business model. wat ik niet door de beugel vind kunnen. hier bedoel ik mee: je afbeeldingen express makkelijk vindbaar maken op google zodat je ze daarna kan aanklagen...