Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 25-02-2015 10:04:34
Geldzaken & Recht

Vette rekening voor foto op een blog

[quote=gerboe schreef op dinsdag 24 feb 2015, 13:58]@crewmember: ik val even helemaal stil......................
diefstal met de smoes gemak.


welkom in het jaar 2000+ zou ik zeggen. ik ken echt helemaal niemand die niet illegaal verkregen software en media gebruikt. zelfs mijn oma download soms e-books illegaal.

ik zou het niet eens een smoes noemen. en al helemaal geen stelen. het downloaden dat nu gebeurd is een gevolg van een veranderende wereld (information age), terwijl de uitgevers en dergelijke niet mee veranderen. met een beetje mazzel vallen de uitgevers straks zelfs helemaal weg en wordt de artiest direct door de consument betaald. (zie bijvoorbeeld ook crowdfunding en kickstarters)

iedereen weet dat downloaden “fout” is maar ik zou niet zeggen dat deze praktijken zo slecht zijn. het legt de artiesten in ieder geval geen windeieren.

-zowel platenlabels als film uitgevers maken elk jaar meer winst. en 90+% van de meest opbrengende films zijn na 2000 uitgegeven (dus waren ook illegaal beschikbaar)
http://en.wikipedia.org/wiki/list_of_highest-grossing_films">http://en.wikipedia.org/wiki/list_of_highest-grossing_films

-muziek festivals worden elk jaar steeds populairder, juist doordat mensen makkelijk zoveel verschillende muziek kunnen luisteren. en geloof mij nou een artiest verdient veel meer aan een optreden dan aan een berg cd’s.
http://nieuwsuur.nl/onderwerp/533624-muziekfestivals-mateloos-populair.html">http://nieuwsuur.nl/onderwerp/533624-muziekfestivals-mateloos-populair.html

-minecraft is een game die is uitgegeven zonder kopieer beveiliging en is de meest illegaal gedownloade game ter wereld. daardoor is deze game zo wijdverspreid geworden dat het nu de game met de 3 na hoogste opbrengst ter wereld is.

zo slecht is dit allemaal niet. en zodra er goede legale alternatieven opspringen zijn mensen echt wel weer bereid om te betalen. (zie spotify voor muziek en steam voor games.)