Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
madmenyo - 25-02-2015 11:56:31
Geldzaken & Recht

Woning huren in de vrije sector?

Ik heb zojuist de klapper op de vuurpijl gevonden. een woning van €895 en de inkomens eis is 80 maal de huur voor een gezamenlijk inkomen. wie verdient er €71.600 per jaar en gaat in een simpele eengezinswoning wonen?

het kromme is dat iemand met een gezamenlijk inkomen van €20.000 een vrije sector woning van 720 euro per maand toegewezen krijgt. maar iemand die 3 keer zoveel verdient niet een woning van nog geen €200 per maand meer kan bemachtigen. het kan nog extremer, ik zie sociale huur flatjes van nog geen 50m2 voor €720 p/m en degelijke eengezinswoningen in de vrije sector vanaf €750 p/m. voor het flatje mogen wij samen maximaal 35.000 verdienen maar voor het woninkje wat we zo graag willen kijkt de makelaar je de deur uit als je gezamenlijk minder dan €45.000 verdient.

stel dat het inkomen van mijn partner en mijzelf tussen de €36.000 en €40.000 is, dan maken wij geen aanspraak op een sociale huur woning. maar het bemachtigen van een vrije sector woning kan dan ook niet, tenzij je in een garage wilt wonen. ik begrijp er toch echt helemaal niets van.