Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 26-02-2015 11:17:46
Elektronica & TV

Ongewenst gebeld worden

@essie1987!!
ik heb als ervaringsdeskundige hier een (nog onbevestigde) theorie over.

uw telefoonnummer staat waarschijnlijk op een lijst bij telefoonverkopers. deze professionele telefoonverkopers geven telkens vijf telefoonnummers op, die door de computer gekozen worden. de eerst beste die opneemt heeft dan de verkoper aan de lijn, de andere vier krijgen geen verbinding meer. niet uitgesloten, dat telefoonverkopers hiermee hun methode efficiënter gemaakt hebben en minder tijd kwijt zijn om iemand aan de lijn te krijgen.

mijn ervaring is, dat het ooit vanzelf weer ophoud, òf u krijgt als snelste opnemer inderdaad de telefoonverkoper een keer aan de lijn en dan kunt u van het bel me niet register gebruik maken dat ze u moeten aanbieden.

waarschijnlijk heeft u uw telefoonnummer ooit ergens aangegeven, zoals vermoedelijk bij een actie waarbij het ad direct of indirect betrokken was.

ikzelf heb meerdere ervaringen, dat, wanneer ik snel opnam, erachter kwam wie de verkoper is. echter ook ik ooit al eens contact heb gehad in het verleden. voorbeelden: kranten, tv-gerelateerde bedrijven na overstappen, vroegere energieleveranciers, offertes enz.

u komt er dus vanaf wanneer u iemand aan de lijn kreeg of de computer van de telefoonverkoper heeft geregistreerd, dat u nooit opneemt. houd de moed erin!