Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-02-2015 14:14:27
Geldzaken & Recht

Pinnen zonder bekende pincode

Lubrijaja schreef op donderdag 26 feb 2015, 13:23: nee tijger.

hij zat in zijn portemonnee omdat wij op vakantie waren in woerden en hij tijdens deze vakantie geld moest klaarzetten om de vaste lasten te betalen. de reader lag in onze caravan.
normaal staat er ook nooit geld op de raborekening maar aan het eind van de maand als de vaste betalingen gedaan moeten worden dus wel.

@lubrijaja,

zoals u aangeeft, moest er geld op de betreffende rekening gezet worden, maar voor die handeling heeft u helemaal deze bankpas en bijbehorende pincode niet nodig.
als er betalingen van de rekening moeten worden gedaan via internetbankieren dan heeft u de bankpas en pincode wel nodig.

ik ben zo vrij om even plaats te nemen op de stoel van de "duvel" met de volgende theorie.

indien de rekening via internetbankieren alleen maar aan het einde van de maand wordt gebruikt dan is het voorstelbaar dat je de pincode van de betreffende bankpas niet zo eenvoudig in het hoofd hebt zitten en deze, voor alle zekerheid, maar even ergens heel geheim hebt genoteerd.
een geheugensteuntje is altijd makkelijk nietwaar.
de zakkenrollers zijn natuurlijk niet op hun achterhoofdgevallen en hebben alles in de portemonnee minutieus doorzocht en gevonden wat wat ze nodig hadden, nl. een pincode.
en die pincode bleek al bij het eerste gebruik de juiste te zijn.

het is en blijft van mijn kant maar een idee hoe het eventueel gebeurt kan zijn en stel zeker niemand in een kwaad daglicht.

ps.
er zijn voor een paar euro van die hele handige schoudertasjes te koop (anwb) die je, onder je overhemd aan de zijkant van je bovenlichaam, kan dragen zonder dat het echt opvalt.
gebruik dit al vele, vele jaren voor autopapieren, bankpasjes, papiergeld wat niet direct nodig is etc.