Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 26-02-2015 17:14:36
Geldzaken & Recht

Vieze notaris praktijken

Als ik zo lees heeft de notaris een behoorlijk uitgebreide opdracht gekregen, namelijk de opdracht om de hele nalatenschap af te wikkelen. als zijn werk af is, moet hij nog rekening en verantwoording afleggen aan de erfgenamen. in die rekening en verantwoording worden ook zijn uren meegenomen. des te vaker uw vader dus belt, des te vaker moet de notaris de rekening en verantwoording aanpassen en duurt het dus weer langer voordat er uitgekeerd kan worden. alle erfgenamen moeten namelijk instemmen met de rekening en verantwoording.

het grootste struikelblok is vaak de aanslag voor de erfbelasting. die kan lang op zich laten wachten en zeker omdat het "normaal" is, dat de aanslag niet klopt en er dus door de notaris bezwaar gemaakt moeten worden tegen de aanslag.

als de notaris nog rente vergoed, dan mag je al lang blij zijn. de notaris moet namelijk de gelden overmaken naar zijn kantoorrekening en zo spoedig mogelijk de erven-rekeningen op heffen dit ter besparing van bankkosten. de rente die een notaris op dit moment krijgt is fors minder dan 1% per jaar. die weegt in de regel dus niet eens op tegen de administratiekosten.

uw opmerkingen/berekening waarin u dus uitgaat van 6% rente is volkomen ridicuul. uw aanname dat een notaris 100 nalatenschappen in behandeling heeft, maakt uw berekening zelf lachwekkend. eén notaris, en ook één notariskantoor, kan zoveel nalatenschappen niet in 1x in behandeling hebben. dat kost veel te veel tijd. zelfs de helft is nog te veel om normaal te kunnen behandelen.