Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 27-02-2015 11:51:55
Voeding & Gezondheid

Begraven of cremeren

@komsja,

de wens van uw vader om te worden begraven zou u, naar mijn mening, moeten eerbiedigen.

gelet de leeftijd van uw vader zal hij mogelijk meer dan één verzekeringspolis hebben die destijds met een weekpremie werden betaald.
heb zelf nog enkele van deze polissen, bv. fl. 300,00 (gulden) verzekerd kapitaal waarvoor 131/2 cent per week werd betaald.
deze polis(sen) zullen inderdaad niet de kosten van een minimale maar fatsoenlijke begrafenis dekken.
hoewel ik niet in uw vaders portemonnee kan kijken, kan ik mij bijna niet voorstellen dat uw vader helemaal geen eigen spaarcentje heeft waaruit deze kosten kunnen worden gedekt (of misschien voor het grootste gedeelte) want deze beschikbare gelden zijn, ook na zijn overlijden, nog steeds zijn bezit en kunnen worden gebruikt om alle kosten die na een overlijden moeten worden gemaakt mee te betalen.
en het resterende bedrag komt ten laste van de erven.
door t.z.t. te zorgen voor een fatsoenlijke begrafenis, naar de wens van uw vader en een correcte afhandeling van de nalatenschap, zal kunnen voorkomen dat u op een later tijdstip mogelijk wroeging krijgt over hetgeen u niet volgens zijn wens heeft gedaan.

ik wens u wijsheid in uw overweging(en).