Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 28-02-2015 21:22:17
Geldzaken & Recht

Inwoning

Daarbij ook nog incidenteel verblijf bij die vriend?
momenteel geen werk en vaker elders vertoeven lijkt me ook niet dat het er dan snel van zal komen dat ze werk vindt.
als ze dan een kleine uitkering krijgt (minder dan de helft) vindt ze ook geen woning wegens te laag inkomen vermoed ik. dus dat kan dan een jarenlange situatie worden dat u een inwoner heeft die door u mede verzorgd/onderhouden wordt. normaliter duurt de toewijzing en het vinden van een woning al jaren als je een baan hebt én voldoende inkomen.
aan u zou ik willen zeggen: bezint eer ge begint, en voor haar dat ze de nieuwe vriend eerst maar wat uit haar hoofd moet zetten en de schouders eronder zetten om voor een eigen inkomen te zorgen om uit deze situatie te komen. als ze bij u inwoont lijkt me er ook niet veel stimulans om haar eigen situatie zo snel mogelijk te verbeteren.
is ze al aan het solliciteren, een scheiding valt immers niet zomaar uit de lucht.
voordat u beloftes doet zou ik ook eerst uitzoeken hoe het zit met de regels voor het geval dat inwonen na verloop van tijd niet echt blijkt te werken of u de inwonende wel het huis uit kan zetten als die bijv. weigert te vertrekken, vooral als die bij het gba ingeschreven staat op uw adres.