Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 03-03-2015 10:12:22
Geldzaken & Recht

Aangifte zonder digid

@erky:
belasting aangifte op papier doet nog slechts 2 tot 4% (wisselende informatie hierover op internet) daarbij zijn aangiften die uitsluitend op papier kunnen: bij overlijden, emigratie / immigratie bijvoorbeeld. in de aangiften die op papier worden ingediend, zitten de meeste fouten. vooral bij een aftrekpost zoals specifieke zorgkosten. tegenwoordig uitgaven ziektekosten genoemd. omdat het anders zo ingewikkeld klinkt (.....) in deze aftrekpost worden sowieso (grote) invulfouten gemaakt. bij de 'papieren' invullers vult vrijwel niemand deze aftrekpost foutloos in.

in mijn woonplaats zijn er vrijwilligerorganisaties die al voor € 5 de aangifte verzorgen. of er dan kwaliteit is, hangt van de capaciteiten van de invuller / vrijwilliger af. bij de ouderenbonden kan de aangifte voor maximaal € 12 onkostenvergoeding verzorgd. maar dan moet je wel lid zijn van 1 van deze bonden.

misschien is er in de buurt iemand die u wil helpen bij de aangifte. deze persoon kan een machtigingscode voor u aanvragen. die is 5 jaar geldig voor het belastingjaar en u krijgt, als u in het systeem zit, elk jaar een nieuwe machtigingscode toegestuurd.

aangifte op papier raad ik u ten zeerste af. ik 'help' tegenwoordig een papieren belastinginvuller die tot voor enkele jaren terug zelf mensen hielp bij de aangifte. honderd aangiften per jaar, alles op papier uiteraard. alleen voor deze collega invuller heb ik al meer dan € 1000 belastingvoordeel in 3 jaren weten te realiseren. en voor een paar duizend aan tips samenhangend met fiscaliteit.
lees ook http://tweakers.net/nieuws/99827/ongeveer-410000-nederlanders-doen-belastingaangifte-niet-digitaal.html">hier en klik op antwoorden kamervragen.