Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 02-03-2015 01:09:54
Geldzaken & Recht

Aangifte zonder digid

[quote=tijger1 schreef op maandag 2 mrt 2015, 00:42]@tenormin

ook hebt u uw eigen digid moeten geven of een machtigingscode moeten aanvragen.
u bent kennelijk nooit op het belastingkantoor geweest of u hebt geen inzage in de procedure hoe ze daar werken t.a.v. de verzending van de aangifte. in voorgaande jaren, dus ook vorig jaar werkte de belastingdienst met de elektronische handtekening, ook wel simpel 'cijfertjescode' of 'pincode' genoemd. tenormin hoefde dus in 2012 en 2013 geen machtiging en zeker geen digid-gegevens mee te nemen.

ook de ouderenbonden en vakbonden werkten t/m 2013 met de electronische handtekening. 1 papiertje invullen en opsturen naar heerlen met vermelding van de vijf cijfers was voldoende. uiteraard moest de belastinginvuller en ook de belastingdienst wel beschikken over de speciale versie van de ouderenbonden of vakbonden. de belastingdienst gebruikte overigens altijd de code 99999. als je voor een klant de aangifte indiende met 99999 als electronische handtekening kwam die altijd aan. ook zonder dat je het papier met de code opstuurde! gouwe ouwe tijd, de aangifte van een overledene opsturen met de digitale handtekening - het lukte allemaal. geen gedoe met verzending en papier. helaas allemaal niet veilig genoeg, mede daarom verleden tijd. de vooringevulde aangifte kon met de electronische handtekening niet gedownload worden, ook niet door de belastingdienst zelf. waardoor je de gekke toestand kon krijgen dat een aangifte die op het belastingkantoor wordt of werd ingevuld, wordt gecorrigeerd door de dienst zelf (aantal keren meegemaakt bijvoorbeeld t.a.v. de alleenstaande ouderkorting of vergeten inkomen)