Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 02-03-2015 15:22:46
Geldzaken & Recht

Onterven

Tijger1,
de aanname dat een woningbezitter eerder een aangiftebiljet krijgt is in de praktijk onjuist. sterker nog: het komt (te) vaak voor de belastingdienst geen biljet stuurt waar dat formeel gezien wel zou moeten. dan moet je als erfgenaam en/of executeur er zelf achteraan en nog behoorlijk wat moeite doen om het biljet te krijgen.

zoals ik je bijdrage over de schenking lees, lees ik daarin dat je van mening bent dat schenkingen gedaan binnen 180 dagen voor het overlijden altijd meetellen. dat is dus niet het geval. dat is alleen voor de fiscale vaststelling van de nalatenschap nodig. voor de legitieme tellen schenkingen die uiterlijk 5 jaar voor het overlijden zijn gedaan mee. daar las ik het alsof alle schenkingen die ooit gedaan zouden zijn volgens jou mee zouden tellen.