Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 02-03-2015 17:48:14
Geldzaken & Recht

Aangifte zonder digid

De belastingdienst is er ook achter dat er een fout in de aangifte zit:

belastingdienst de fout in met kapitaalverzekeringen

een fout in de vooraf ingevulde belastingaangifte heeft grote verwarring gezaaid. honderden mensen klagen dat de belastingdienst ten onrechte denkt dat zij een kapitaalverzekering hebben..
zulke kapitaalverzekeringen, ook bekend als spaar- of beleggingsverzekeringen, ziet de belastingdienst als vermogen dat (boven het heffingsvrije vermogen van 21.139 euro, of 42.278 euro voor mensen met een fiscale partner) tegen 1,2 procent wordt belast in box 3.
verbouwereerde belastingbetalers liepen de afgelopen dagen vast toen de fiscus hen vroeg de gegevens van hun kapitaalverzekering in te vullen, terwijl zij die niet hebben.
hersteld
volgens een woordvoerder van de belastingdienst wordt de fout in de nacht van dinsdag op woensdag hersteld. ook plaatst de fiscus een bericht op mijn belastingdienst, de website waar aangifte gedaan kan worden. de zegsman kon niet zeggen hoeveel mensen gedupeerd zijn.
sinds gisteren kunnen nederlanders aangifte inkomstenbelasting doen. door grote drukte lag de website van de belastingdienst direct al urenlang plat.

bron: telegraaf