Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho

Jaarpremie ziektekosten verzekering en dochter die in dat jaar 18 jaar wordt

Beste havape,

zoals ook al door anderen aangegeven, als uw jongste dochter 18 wordt krijgt zij haar eigen polis. vanaf 1 augustus moet zij dan premie gaan betalen.

het is maar de vraag of het verstandig is om voor haar dezelfde polis af te sluiten als uw huidige polis.
wij hebben destijds de keuze gemaakt om een veel voordeligere polis af te sluiten. geen aanvullende verzekeringen en maximaal eigen risico. voor veel jeugd geldt dat ze alle extra's niet nodig hebben, er geen gebruik van zullen maken, en zeer zelden gebruik maken van de ziektekostenverzekering. u kunt zelf het best beoordelen of dit in uw geval ook zo is.
het maximale eigen risico scheelt een behoorlijk bedrag in de premie, uiteraard moet u dit maximale eigen risico wel kunnen betalen mocht de nood aan de man komen.
uiteraard zoals tijger1 aangeeft moet uw dochter op tijd zorgtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. met een uitgeklede, goedkope polis zal de zorgtoeslag hoger zijn dan de premie (is zo in ons geval).

het antwoord op uw vraag: nee de verzekeringsmaatschappij kan u dit niet verplichten. u schrijft 'juli t/m dec', in juli is uw dochter nog niet premieplichtig omdat ze in juli 18 wordt (zorgtoeslag zal ook pas vanaf 1 augustus ingaan, net als de premieplicht). uw dochter krijgt haar eigen verzekering (dus ook haar eigen polisnummer) en die hoort niet bij uw betaling van uw polissen.
neem contact op met de verzekeringsmaatschappij en vertel ze dat u nog niet weet welke polis uw dochter straks zal hebben en dat u er dus ook nog niet voor gaat betalen.