Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-03-2015 09:40:07
Voeding & Gezondheid

Begraven of cremeren

@komsja,

jammer dat er enkel panelleden zijn die n.a.v. uw vraag zich het recht aanmeten om u, zonder enige kennis van uw omstandigheden, te schofferen.

terugkomend op uw vraag is mogelijk de volgende regeling op u van toepassing :

gemeenten zijn verplicht de begrafenis of crematie te betalen als iemand geen nabestaanden heeft of de familie niet wil of kan betalen.
indien u niet kunt bijdragen (ook niet gedeeltelijk) dan kunt u dit weigeren.
let wel goed op dat u dan ook geen opdracht geeft voor een begrafenis of crematie, aangezien de opdrachtgever de rekening gepresenteerd krijgt.
u zult ook afstand moeten doen van het erfrecht, ma.w. helemaal niets uit de nalatenschap accepteren, ook niet de kleinste herinnering.

niet kunnen is iets heel anders dan niet willen en als u het echt niet kunt betalen dan hoeft u zich, naar mijn bescheiden mening, ook niet bezwaard over te voelen.

ik wens u wijsheid in uw overweging.