Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 03-03-2015 13:15:25
Geldzaken & Recht

Rentebemiddeling

Voor het oversluiten van uw huidige hypotheek om daarmee een lagere hypotheekrente te krijgen moet u in overleg treden met uw huidige bank.
de bank doet u dan, zoals blijkbaar al is gebeurt, een persoonlijk aanbod welke u wel of niet kunt accepteren.
aangezien u geen vast inkomen (een baan) heeft zult u elders geen hypotheek kunnen verkrijgen en als dat al wel zou kunnen is een nieuwe hypotheek nemen in de huidige rentevast periode een zeer onverstandige zaak.
houdt bij het oversluiten (naar een lagere rente) wel rekening met de boeterente die u zal worden opgelegd i.v.m. het verschil tussen de huidige- en de nieuwe rente over de resterend looptijd van de hypotheeklening.
het zal, over het algemeen genomen, vele jaren duren alvorens de boete rente is terug verdiend.
u bent nergens aan overgeleverd, want u heeft destijds een contract (hypotheekakte) afgesloten met de bank en daar zult u zich aan moeten houden. mocht u een wijziging willen doorvoeren, dan zult u daarvan de kosten moeten betalen en niet de bank.