Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

€575,00 borg gas en licht vooruit betalen.

Beste hammond,

op deze website lezen wij je klacht over de waarborgsom van nuon. graag geven we je uitleg over de procedure van de kredietwaardigheids test en het in rekening brengen van de waarborgsom.

wat is een kredietwaardigheidstoets?
het toetsen van uw kredietwaardigheid houdt in dat gecontroleerd wordt of u in staat bent aan uw financiële verplichtingen te voldoen. stel dat u een lening bij de bank wilt afsluiten, dan controleert deze eerst of u de aflossing kunt betalen. uw kredietwaardigheid wordt ook getoetst als u een telefoon- of energiecontract wilt afsluiten.
als uit de toetsing blijkt dat u onvoldoende kredietwaardig bent, vragen we u een borg te betalen voordat u een energiecontract bij ons afsluit.


waarom doet nuon een kredietwaardigheidstoets?
we leveren u graag energie. voor ons is het belangrijk dat u hiervoor betaalt. daarom controleren we eerst of u kredietwaardig bent. als blijkt dat u onvoldoende kredietwaardig bent, vragen we u een borg te betalen voordat u een energiecontract bij ons afsluit. door het betalen van deze borg geeft u ons vooraf zekerheid. daarna sluiten we graag een energiecontract met u af.

hoe wordt mijn kredietwaardigheid getoetst?
bij nieuwe aanvragen toetsen wij uw kredietwaardigheid conform artikel 3 lid 4 van de algemene voorwaarden. we doen dat op basis van onze eigen klantadministratie en de administratie van focum, een extern bureau dat klantgegevens via registers verzamelt. met deze gegevens maken we een inschatting of u aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen. hieruit kan blijken dat er een verhoogd risico is dat u uw betalingsverplichtingen niet kunt nakomen. in dat geval vragen we u een borg te betalen voordat u een energiecontract bij ons afsluit.

kan ik de gegevens die zijn gebruikt voor mijn kredietwaardigheidstoets, bekijken of wijzigen?
ja, als u denk dat er iets niet klopt of als u uw gegevens wilt inzien, kunt u contact opnemen. als uw gegevens zijn getoetst door focum, het externe bureau waarmee wij samenwerken, kunt u direct contact opnemen met focum om uw gegevens in te zien. bekijk of wijzig uw gegevens via focum of mail naar inzage@focum.nl. als uw gegevens zijn getoetst op basis van onze eigen klantadministratie, neemt u dan contact op met onze klantenservice.

met vriendelijke groet,

joeri
nuon webcare