Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 04-03-2015 17:38:42
Elektronica & TV

Bestaat deze aansprakelijkheid van de fabrikant?

[quote=mcp schreef op woensdag 4 mrt 2015, 17:24] "vanuit onze verantwoordelijkheid met betrekking tot aansprakelijkheid, mogen wij u geen nader technisch advies geven".
wat ik wil weten is of dit wettelijk waar is (hoezo mag dat niet?) of is dit een slimmigheidje van de fabrikant om mij een dure monteur te laten bestellen?

@mcp,

er wordt bij veel, vooral elektrische, apparaten gebruik gemaakt van speciale schroeven om te voorkomen dat er bij ondeskundig openen van het apparaat ongevallen kunnen ontstaan.
de fabrikant zal u de gegevens van de betreffende schroefkoppen ook niet geven aangezien zij dan (mogelijk) aansprakelijk kunnen worden gesteld mocht er onverhoopt tijdens de werkzaamheden iets fout gaan omdat zij dan het advies hoe het apparaat te openen hebben gegeven.
bij de bouwmarkt zijn setjes, van o.a. bosch , te koop met bijna alle speciale schroefkoppen die er gebruikt worden, voor een paar euro bent u klaar.