Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 05-03-2015 10:09:44
Geldzaken & Recht

Dubbele huur: geen huurtoeslag?!

@marieke123,

feitelijk ligt het allemaal heel erg simpel.
u huurt de woning waarin u nu woont en daar moet huur voor betaald worden.
de huurbetaling voor deze woning loopt door tot de datum dat u de huur opzegt en de sleutel inlevert.
tevens ontvangt u voor deze woning huurtoeslag.

u huurt vervolgens, op geheel vrijwillige basis, een tweede woning en ook daar moet uiteraard huur voor betaald worden en die huurderslasten komen, zoals gebruikelijk, voor rekening van de (nieuwe) huurder vanaf het moment dat het huurcontract ingaat.

er blijft u niets anders over dan het huurcontract van uw huidige woning zo snel als mogelijk te beƫindigen en voor de nieuwe woning huursubsidie aan te vragen.

u heeft, wel overwogen, de nieuwe woning geaccepteerd en moet net als ieder andere huurder tijdelijk voor twee woningen de huur betalen en het is helemaal terecht dat u de "volle mik" huur voor beide woningen moet betalen.

u bent niet opgelicht, bent niet onbeschoft behandeld, heeft geen recht op een tegemoetkoming en dat u student bent is in dit geval niet relevant.