Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 05-03-2015 17:47:08
Geldzaken & Recht

Welke rente kieze t.b.v pensioen banksparen?

[quote=justice2013 schreef op donderdag 5 mrt 2015, 17:34]vandaag 2 opties voorgelegd gekregen t.b.v. banksparen voor pensioen.
looptijd; 18 jaar

echter de variabele rente kan gezien de huidige crisis zakken en dus nog lager uitvallen waardoor deze een percentage zou kunnen krijgen lager dan de vaste rente van 1,35 %.
mijn vraag is nu gezien de looptijd en de mogelijke stijging van de rente met aantrekken economische verwachtingen wat is nu de beste keuze;

qjustice2013,

met een looptijd van 18 jaar zou ik altijd kiezen voor de variabele rente.
op korte termijn zou deze rentestand nog wel iets terug kunnen lopen maar over 18 jaar gerekend, de economie trekt weer aan en de vooruitzichten zijn (gematigd) positief, lijkt het zeer waarschijnlijk dat de rente vergoeding weer gaat oplopen en dus ook de variabele rente gaat stijgen.
de zeer lage rente van 1.35% kan haast niet lager en het daarvoor vast zetten over een periode van 18 jaar lijkt mij diefstal uit de eigen portemonnee.
succes met het maken van uw keuze.