Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 09-03-2015 08:07:52
Huishouden & Energie

€575,00 borg gas en licht vooruit betalen.

Zonder al uw gegevens van uw financiële situatie te kennen en ook niet in uw huishoudboekje mee te willen kijken, geeft u eigenlijk zelf al het antwoord op uw eigen vraag”

“via de klantenservice van nuon een contract voor gas en licht aangevraagd en toen vertelde de nuon medewerker dat ik €575,00 borg voor een jaar moest betalen. waar haal je €575,00 vandaan als je niet een groot maandelijks inkomen hebt”.

een bedrag van € 575,00 ophoesten met een niet groot maandelijks inkomen lijkt al een probleem. zonder inzicht te hebben in uw financiële verleden, geeft u dus zelf al aan wat uw huidige financiële situatie is. en dat zal dan precies de reden zijn, dat nuon een onderzoekje heeft gedaan en tot deze (re)actie is gekomen. natuurlijk zonder een diepe duik in uw financiën, maar gewoon een kredietcheck. en dat heeft niets met focum te maken of de buurt waar u woont.

verder zou je kunnen twijfelen aan de financiële positie van energiemaatschappijen, die onder dezelfde omstandigheden juist geen borg vragen.

en wat iedereen vaak vergeet, is dat je wel een “product” koopt van gemiddeld € 2.000,00 (per jaar) en geen pakje boter. en voor de betaling die € 2.000,00 wil die energiemaatschappij toch enige zekerheid hebben.

en niet te incasseren bedragen, die boekhoudkundig worden afgeschreven, moeten linksom of rechtsom door iemand betaald worden. inderdaad, door de klanten.

en dan wordt er ook nog vaak zo’n pakje boter met een gillende peuter op de arm buiten in de deuropening gekocht bij een colporteur. of met een tv op de schouder bij mediamarkt. toch wordt dan gewoon een energiecontract afgesloten van ongeveer € 2.000,00 wat net zo veel kost als 5 tv’s bij elkaar.

en moeten verhuizen omdat je een borg niet kunt betalen is nou ook niet echt van deze wereld. alsof verhuizen niks kost.