Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shine - 09-03-2015 09:27:53
Huishouden & Energie

€575,00 borg gas en licht vooruit betalen.

[quote] een bedrag van € 575,00 ophoesten met een niet groot maandelijks inkomen lijkt al een probleem. zonder inzicht te hebben in uw financiële verleden, geeft u dus zelf al aan wat uw huidige financiële situatie is. en dat zal dan precies de reden zijn, dat nuon een onderzoekje heeft gedaan en tot deze (re)actie is gekomen. natuurlijk zonder een diepe duik in uw financiën, maar gewoon een kredietcheck. en dat heeft niets met focum te maken of de buurt waar u woont.

vreemde opmerking! hiermee doet u voorkomen alsof nuon het maandelijkse inkomen van ts weet. grote onzin natuurlijk. ts geeft aan nooit wanbetaler te zijn geweest, dus in dat opzicht zou er voor nuon geen reden hoeven te zijn borg te gaan vragen. ook mij lijkt dat het in deze vooral gestaafd wordt door de postcode, dus de buurt waarin ts woonachtig is. als daar veel, regelmatig wanbetalers zijn, wordt alles en iedereen op één hoop gegooid. ts is daar dan de dupe van.
verder verbaasd het mij dat u het klaarblijkelijk normaal vindt dat iedereen maar even een bedrag van € 575,00 in één keer moet kunnen ophoesten. dit is natuurlijk grote onzin. iemand met een modaal inkomen, altijd alle rekeningen op tijd betalend, maar niet in staat zijnde een bedrag van dit kaliber in 1x op te hoesten (ik zou dat ook niet kunnen) zegt niets over iemands kredietwaardigheid. een bedrag van €250 zou nog lukken, maar €575,00 !!
menig consument die een jaarafrekening krijgt en geconfronteerd met een dergelijke bijbetaling vraagt hiervoor een betalingsregeling aan. consumenten met een modaal inkomen, rekeningen altijd en netjes betalend.

het kan inderdaad zijn geweest dat nuon ts vooraf waarschuwde dat een betaling van borg tot de mogelijkheden behoort. dit zou dan moeten blijken uit de check die nog moest plaatsvinden. bij ts is dan blijven hangen dat hij/zij deze borg moest betalen, terwijl dit nog niet zeker was.
netjes van de nuon om dit vooraf aan de potentiele klant mede te delen, al vraag ik me wel af of je hiermee nou klanten binnenhaalt.