Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-03-2015 11:08:22
Voeding & Gezondheid

Minder pillen afleveren dan voorgeschreven, mag dat.

@tetb,

de fabrikant levert een verpakking met 28 stuks.
uw huisarts schrijft een recept uit voor 90 stuks en houdt daarbij geen rekening met de verpakkingseenheden van de fabrikant, het zou ook te gek zijn als de huisarts dat ook nog zou moeten bijhouden.
de apotheker levert zoveel het aantal verpakkingseenheden dat het dichtst bij het aantal op het recept in de buurt komt en kan dit aanvullen met een "volledige" strip uit een andere verpakking.
een strip van uw medicijn bevat waarschijnlijk 7 pillen waardoor het op het recept voorgeschreven aantal pillen met 1 wordt overschreden.
u komt door dit handelen nu (op langere termijn) iets vaker bij uw apotheek en dan kan hij/zij weer een keer extra de terhandstellingskosten in rekening brengen.
vraag uw huisarts, met reden omkleed, een recept van 91 stuks voor te schrijven en uw probleem is opgelost. een telefoontje met de assistente zal waarschijnlijk al voldoende zijn.