Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 13-03-2015 13:27:20
Voeding & Gezondheid

Minder pillen afleveren dan voorgeschreven, mag dat.

Herhalingsrecepten zijn ook onderhevig aan de verpakkingseenheden van een medicijn en de verzekeraar die iedere keer weer de goedkoopste van de soort uitlevert. de één heeft strips met 7 , de ander met 10 en ga zo maar door.ook ligt het aan de hoeveelheid die de patiënt moet gebruiken per dag/week.en aangezien maanden niet allemaal hetzelfde aantal dagen hebben, zal een 3 maandelijks recept gaan verspringen. ik heb diverse recepten op 3 maanden staan (met div. stripinhoud) en eentje maandelijks. aangezien die laatste per 28 zit verpakt, moet ik elke 4 weken naar de apotheek en als ik onderwijl in de buurt kom met één van de 3 maandelijkse, neem ik die gelijk mee. zo heb ik ruim van te voren genoeg medicijnen in huis.de huisarts kan echt niet bij iedereen opzoeken hoeveel er in een verpakking zit.
voor een éénmalig recept is het logisch dat het exacte aantal voorgeschreven medicatie wordt geleverd. bovendien schrijft de huisarts ook vaak een bepaalde hoeveelheid milligrammen voor en daar kan ook weer verschil van inhoud van verpakking zijn. als de apotheek voor elke patiënt alles klaar moet maken dmv het knippen in verpakkingen, gaat daar erg veel tijd in zitten en dat zou de medicijnen ook weer duurder maken.
en terhandstellingskosten worden alleen berekend bij de eerste uitgave van een nieuw recept, niet voor herhalingsrecepten.