Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thomas46 - 13-03-2015 13:40:26
Computers & Telefonie

Laptop automatisch aan


ik denk dat je het moet zoeken in de bios van de pc , daar zit een functie wake on lan, die moet volgens mij uit staan

zie onder





wat zijn 'wake on lan'-mogelijkheden?



van toepassing op windows 7



dankzij wake on lan, een technologie die ook wel remote wake-up (of extern activeren) wordt genoemd, kan een netwerkcomputer op afstand worden ingeschakeld via een speciaal gegevens pakket (een zogenaamd magic packet). ook als de computer uitgeschakeld is, 'luistert' de netwerkadapter naar het netwerkverkeer. bij ontvangst van het speciale pakket kan de netwerkadapter de computer inschakelen.

wake on lan wordt voornamelijk door systeembeheerders gebruikt voor onderhoudswerkzaamheden op afstand. de computer waarop het magic packet wordt ontvangen, moet beschikken over een systeemkaart, een netwerkadapter, een adapter stuurprogramma en een computer-bios (basic input/output system) die het gebruik van wake on lan ondersteunen.

in windows 7. is wake on lan op desktopcomputers standaard ingeschakeld, maar uitgeschakeld op laptops. lees voor meer informatie het microsoft technet-artikel energiebeheer voor netwerkapparaten in windows 7.