Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
justice4all - 14-03-2015 12:59:09
Geldzaken & Recht

Dreigende huisuitzetting

Nu is die datum verplaats naar 17 maart, de datum waarop de voorzieningenrechter uitspraak doet.

dan is er *dus* al een kort geding?

haalt u hoger beroep en kort geding door elkaar?

u zegt zelf dat er niet meer gereageerd mag worden op de stellingen van uw verhuurder. dat klinkt als een kort geding.

tegelijk heeft u het over een 'memorie van antwoord', wat weer thuis hoort bij een hoger beroep. uw advocaat heeft de mogelijkheid dan nog om een pleidooi te houden (als hij dat zinvol acht).

vergeet ook niet dat *uiteraard* uw verhuurder een ander verhaal heeft dan u, maar dat veel van dat andere verhaal al weerlegt is in de appèldagvaarding of de memorie van grieven die namens u is ingediend. het is aan de rechter om de stellingen van beide partijen te wegen en tot een oordeel te komen.

waarom ik meen dat u kans van slagen heeft in een hoger beroep is omdat u geen huurachterstand heeft en dat zou moeten kunnen aantonen met betaalbewijzen. maar u stelt dat uw verhuurder wel degelijk nog een vordering op u heeft, maar dat u die vordering betwist. het moet op zich eenvoudig zijn om te onderbouwen waarom de verhuurdersheffingen niet voor uw rekening dienen te komen.

daarnaast is volgens de wet het onderhoud aan de buitenzijde voor rekening van uw verhuurder.

als er bij de decente(plaatsopneming), zoals u stelt, niet mis was met de binnenkant van de woning kan dat geen reden zijn om de huur op te zeggen.
het blijft dan immers het woord van uw buren tegen u zonder dat er bewijs is voor hetgeen uw buren zeggen. wil je zonder huurachterstand een huurder op straat zetten op het enkele feit dat deze 'geen goed huisvaderschap betracht' oftewel de woning uitwoont of op de grond dat u het woongenot van uw buren ernstig verstoort, dan moet een verhuurder normaal gesproken met een vuistdik dossier komen. ligt dat er en heeft u bewijsbaar zich misdragen, dan kan er grond zijn voor ontbinding van de huur. anders niet.

waar ik het had over een comparitie was slechts een voorbeeld. de zitting bij u thuis was, met een duur woord, een decente oftewel een plaatsopneming.