Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-03-2015 17:15:27
Computers & Telefonie

Virusscanner

Gerbera schreef op zondag 15 mrt 2015, 15:22: beste gompy2, het enige wat ik wil aangeven is hoe objectief dergelijke testen zijn. er zijn al zoveel testen gedaan die steeds weer een andere uitkomst hebben dat je je moet afvragen hoe betrouwbaar deze zijn. vandaar de waardering top antwoord en niet omdat het in mijn straatje past. want welke viruscanner,ongeacht de prijs, men heeft zal mij een worst wezen, als betreffende gebruiker er tevreden mee is prima. ik heb ook nergens geschreven dat mijn scanner beter zou zijn dan andere heb alleen aangegeven dat de info van kassa onvolledig was.
beste gerbera,
men kan zich afvragen hoe een test uitgevoerd is en of die wel betrouwbaar is.
daar kan iemand commentaar op hebben, maar dan moet men wel aangeven om wat voor reden een test niet deugd.
in jouw openingsreactie haal je de werking van g-data onderuit door te beweren dat die scanner niet hetzelfde doet als de scanner die jij gebruikt, macafee.
de werking van die twee zijn hoegenaamd hetzelfde, aleen betaal je voor de g-data meer als de helft minder:
functie's van g-data:

beste beveiliging tegen virussen en andere gevaren op internet beste virusherkenning dankzij parallel werkende technologieën die zelfs de nieuwste bedreigingen geen kans geven
gedragscontrole van bestanden proactieve herkenning en cloudverbinding beveiligen zelfs tegen nog onbekende malware
realtimebeveiliging van uw e-mails inkomende e-mails worden meteen bij ontvangst gescand op schadelijke bijlagen en andere verdachte inhoud, voordat ze uw systeem kunnen beschadigen
beveiliging tegen veiligheidslekken in uw software de gloednieuwe exploitbeveiliging beschermt uw computer betrouwbaar tegen veiligheidslekken in geïnstalleerde software - van de tekstverwerker tot de browser-plug-in
veilig online bankieren en shoppen de gepatenteerde bankguard-technologie en nieuwe keyloggerbeveiliging beschermen uw browser tegen manipulatie en gegevensdiefstal
beveiliging tegen hackeraanvallen door betrouwbare firewall controleert alle inkomende en uitgaande verbindingen op verdacht gedrag en beveiligt u betrouwbaar tegen hackers en aanvallen op uw netwerk
antispam tegen reclame- en phishingmails de e-mail- en spambeveiliging blokkeert niet alleen vervelende spam, maar verwijdert ook direct gevaarlijke phishinglinks
beschermt uw kinderen tegen ongeschikte inhoud de geïntegreerde beveiliging beschermt uw kinderen tegen ongeschikte websites en voorkomt overmatig surfen en gamen met tijdgestuurd computer- en internetgebruik
premiumsupport uit de eerste hand ons supportteam werkt nauw samen met de ontwikkeling in onze hoofdzetel in duitsland, zodat we u snel en zonder omwegen de beste ondersteuning kunnen bieden

wat voor echt functionele en elementaire functie's moet een av-scanner nog meer bieden dan, buiten onzinnige quasi-veilige toeters en bellen die alleen de prijs opdrijft?

je gaf diumenge een top-antwoord markering, omdat die aangaf niet te veel vertrouwen te hebben in deze test.
dat mag uiteraard, het past goed in jouw verhaal, maar waar staat de onderbouwing waarom er niet te veel vertrouwen gegeven mag worden, waar staat hoe die testen zijn uitgevoerd en wat jouw "top-antwoord" rechtvaardigt?

hoe ze worden uitgevoerd kun je hier lezen:

hoe wij virusscanners testen

alle beveiligingspakketten zijn getest op een pc met windows 8.1.
zowel de antivirus- als de firewall-onderdelen van de pakketten zijn getest.
we stellen de virusscanners bloot aan allerlei kwaadaardige software (malware) die binnenkomt via de browser of via een usb-stick.

samenstelling totaalscore

de totaalscore van de beveiligingspakketten is opgebouwd uit een aantal suboordelen die voor wisselende percentages meetellen:

malware blokkeren (60%)

hoe goed de programma's beschermen tegen malware. voor dit testonderdeel worden de antimalwareprestaties op meerdere manieren getest, waarbij we zoveel mogelijk met realistische scenario's werken. de antimalwaretest bestaat uit de volgende onderdelen:

een url-test waarbij we beoordelen hoe goed de programma's foute websites blokkeren.
een web-test, waarbij we malware van internet opzoeken, downloaden en activeren. we beoordelen of en in welk stadium de software daarbij ingrijpt. hoe eerder hoe beter natuurlijk.
een usb-test, waarbij we een computer een tijdje van het internet afhalen (zodat de programma's geen updates binnen krijgen) en dan malware introduceren via een usb-stick. deze test beoordeelt de 'heuristische' of voorspellende capaciteiten van de software.
een scan van een harde schijf met duizenden 'gevangen' malware-monsters (online en offline)

gebruiksgemak (15%)

we beoordelen voor dit onderdeel de kwaliteit van de gebruikersinterface. we keken de kwaliteit en de duidelijkheid van het startscherm, de benoeming van de onderdelen en de begrijpelijkheid van de meldingen. als het programma niet in het nederlands is uitgevoerd, onnodige browseruitbreidingen installeert of reclame bevat, worden er strafpunten gerekend. ook de kwaliteit van de installatie en deinstallatie telt mee in het oordeel voor gebruiksgemak.

systeembelasting (15%)

we beoordelen op meerdere manieren hoe de software het opstarten en het functioneren van onze test-pc vertraagde.

firewall (10%)

de prestaties van de firewall werd op meerdere manieren getest. we keken bijvoorbeeld hoe de firewalls omgingen met portscans en ddos-aanvallen. ook werd bekeken of de firewalls standaard uitgaand netwerkverkeer blokkeren. we bekeken tot slot hoe makkelijk het is om de firewall optimaal in te stellen.

nb: bij de (gratis) beveiligingspakketten zonder firewall gebruiken we de score van de windows firewall.

testresultaten
welke virusscanners komen als beste uit de test? log in of word lid en vergelijk de testresultaten van de geteste pakketten.
predicaten

de consumentenbond test producten en diensten en geeft die vervolgens een testoordeel mee. naast dat testoordeel wordt ook een richtprijs van een product of dienst bepaald. op basis daarvan wordt de prijs/kwaliteitverhouding berekend en kan een getest product of een dienst binnen zijn groep of categorie een predicaat meekrijgen.


bron, -> http://www.consumentenbond.nl/virusscanner/hoe-wij-beveiligingssoftware-testen1/">hier

hoe g-data en macafee scoort bij bijvoorbeeld av-test.org, een gerenommeerd duits test-lab:
op windows, klik -> http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-8/october-2014/g-data-internetsecurity-2015-144049/">g data internet security

op 1 onderdeel 2 procent minder als 100 %.

klik-> http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-7/december-2014/mcafee-internet-security-2015-144951/">mcafee internet security.

op 1 onderdeel wel 7 procent minder als 100 %.

rots92 schreef op zondag 15 mrt 2015, 15:51: bedankt voor uw toelichting en nu ik toch hier ben, ik heb voor het pakket van mcafee nooit € 70 betaald.
in het begin aangeschaft via planet {kpn} en de laatste jaren via ing.

als iemand deze software voor het eerst koopt, en daar gaat men van uit, betaald men voor de total protection 2015 bijna 100 euro, op 4 euro en 5 cent na.

klik hier-> http://home.mcafee.com/store/total-protection?culture=nl-nl">mcafee total protection 2015