Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 15-03-2015 17:38:28
Geldzaken & Recht

Datum overschreiding.

U heeft een "voorlopig" koopcontract getekend met, naar ik mag hopen, ontbindende voorwaarden.
eén van die voorwaarden zou moeten zijn dat u de financiering niet (tijdig) rond krijgt en dat zal in uw geval niet gaan zonder overlijdensrisicoverzekering
mocht dit zo zijn dan kunt u, geheel kosteloos, het "voorlopige" koopcontract ontbinden en heeft u geen verdere verplichtingen jegens verkoper.
mocht het zo zijn dat een deel van de financiële acceptatie, in dit geval de overlijdensrisicoverzekering, niet tijdig door de bank is te geven dan kunt u opschorting van de executiedatum vragen aan de verkopende partij.
indien deze hiermee akkoord gaat dan kunt u uw bank hiervan op de hoogte stellen zodat zij met het procedure verder kunnen gaan. zodra de bank hiermee akkoord is kan de verkoopprocedure doorgang vinden en in het geval dat niet zo is dan komt de ontbindende voorwaarde weer aan de orde.
de extra kosten die door de verkoper worden gemaakt, zoals o.a. renteverlies op de verkoopprijs, komen voor uw rekening.

hoewel u van harte welkom bent, zou u hier met uw vraag helemaal niet moeten zijn, maar wel bij uw aankoopmakelaar als u die heeft, die wordt namelijk vorstelijk door u betaald om ook dit soort zaken aan u uit te leggen en voor u te regelen.