Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

crewmember
crewmember - 17-03-2015 11:22:28
Computers & Telefonie

Levensduur adapter

[quote=ltmvz schreef op dinsdag 17 mrt 2015, 11:11]er zijn ook laptops waar je de accu helemaal niet uit kunt halen. ik vraag mijn dan steeds af hoe dat kan. is het in zo'n geval dan niet schadelijk om de accu permanent in de laptop te laten, ook als je hem niet gebruikt?

het gemakkelijkste is natuurlijk om de accu altijd in de laptop te laten, dat heb ik het eerste half jaar ook gewoon gedaan.

zo slecht is het ook weer niet voor je accu.

slim toch. dan moet je wel naar een bedrijf die hem eens in de 2-3 jaar voor je vervangt. en daar vangt de laptopmaker weer geld voor. bedrijven ontwerpen tegenwoordig vaak apparaten om maar 3-4 jaar mee te gaan. dan koop je sneller weer een nieuwe. daarnaast kijken veel meer mensen naar de aankoop prijs dan naar de levensduur, dus zo goedkoop mogelijk zijn heeft zin. dit gaat ten koste van de kwaliteit van de onderdelen.

de weggooi maatschappij heet dit.

daarnaast gaat de technologie in laptops zo snel dat je om de 3-5 jaar meestal toch weer een snellere laptop wil hebben. waar ik meer mee zit is dat makers van bijvoorbeeld je staafmixer of wasmachine dit ook doen.

daarnaast is er in sommige laptops gewoonweg geen ruimte voor een verwijderbare accu.