Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-03-2015 16:20:44
Voeding & Gezondheid

Bezorgen van medicijnen

@tenormin,

dat je medicijnen nog gebracht worden geloof ik ook wel, en er zijn wel meer apothekers die dat doen.
mijn reactie was bedoeld omdat, zoals ik het verhaal begrijp, de apotheker niet meer wil bezorgen op de tijden zoals de ts wenst dat het gebeurd.
waarschijnlijk uit kostenoverwegingen.
als ts dan wil dat het speciaal gebracht moet worden dan zal ts in de buidel moeten tasten en misschien worden ze dan wel bezorgd.
quote:

klik-> http://www.gezondheidskrant.nl/25525/apothekers-bezorgen-liever-geen-medicijnen/">apothekers bezorgen liever geen medicijnen.

veel apothekers beperken zo veel mogelijk het thuis bezorgen van medicijnen, terwijl de kosten voor het bezorgen zijn opgenomen in het apotheektarief. wat zij niet hoeven uit te geven, is dan winst voor de apothekers.

uit een rondgang langs websites van apothekers blijkt dat zij vrijwel steeds aangeven dat bezorging bij voorkeur alleen plaatsvindt bij mensen die zelf niet in staat zijn om naar de apotheek komen. bezorging van medicijnen is dus verre van vanzelfsprekend. dat geldt vooral voor bezorging buiten het eigen verzorgingsgebied. sommige apotheken berekenen incidenteel ook kosten door aan de patiënt voor bezorging.

dat apothekers minder geld uitgeven aan de bezorging van medicijnen wordt ondersteund door het rapport ‘inkoopvoordelen en praktijkkosten apotheekhoudenden 2009, 2010 en 2011’ van de nederlandse zorgautoriteit (nza). een standaardapotheek heeft in 2009 een vergoeding van elf duizend euro gekregen voor het bezorgen van medicijnen maar heeft daar in werkelijkheid acht duizend euro aan uitgegeven. het verschil van drie duizend euro is voor de apotheker zelf.