Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho

Gegijzeld door verzekeraar

Beste spostma,

u had bij uw oude verzekeraar 50% no-claim korting.
de terugval naar '-3' (20%/30% bijbetalen) voor één schadegeval het afgelopen jaar vind ik wel erg fors. met één schade zou ik verwachten dat u dan op circa 20% no-claim uit zou komen.
via de volgende link ziet u de verschillende bonus/malus ladders: klik http://www.hoyhoy.nl/autoverzekering/veel-gestelde-vragen/bonus-malus-ladders-overzicht">hier.

u heeft helaas 2 maal pech gehad dat er schade aan uw auto was en er geen 'dader' was.
er moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden, maar daar is in nederland het 'waarborgfonds motorverkeer' voor meer informatie, klik http://www.geld.nl/autoverzekering/service/schade-zonder-dader">hier. u kunt zelf controleren of de vuurwerkschade aan de voorwaarden voldoet.

u heeft het waarschijnlijk al gedaan, maar als ik in uw schoenen stond dan zou ik mijn oude verzekeraar om uitleg vragen waarom u op '-3' terecht bent gekomen. met 1 schade en 50% no-claim lijkt mij dat toch niet terecht. misschien is er een fout gemaakt bij de verzekeraar en heeft men 2 schades staan voor het afgelopen jaar.
uw schade is al geclaimd via de verzekering, maar u zou nog kunnen vragen of het nog mogelijk is om dit via het 'waarborgfonds motorverkeer' te kunnen claimen.

zoveel mensen zoveel meningen maar ik ben van mening dat u voordat u gaat claimen bij uw verzekering moet bekijken hoe groot de schade is en hoe groot de gevolgen voor uw premie voor de komende jaren zal zijn. bij alleen een zwaar beschadigde ruit was het wellicht verstandiger voor u geweest om niet te claimen (beste uiteraard het waarborgfonds motorverkeer als u aan de voorwaarden hiervoor voldoet).