Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 17-03-2015 17:18:28
Computers & Telefonie

Virusscanner

[quote=h19l49 schreef op dinsdag 17 mrt 2015, 14:26]@gompy2,

ik had g-data total protection en gebruik nu eset smart security en ik vind deze zijn werk goed doen zonder al te zware systeem belasting.
als je g-data gebruikt zou ik je adviseren om bij verlenging een schone versie er op te zetten, dus eerst de oude verwijderen.
helaas werd mijn pc na verloop van tijd en updates steeds trager terwijl dit bij eset niet gebeurd.
begrepen h19l49,

ik heb zelf g-data nog nooit gebruikt en kan dus geen oordeel geven.
dat je systeem, of eigenlijk je rees-mesjien ;-)), zo'n last heeft ondervonden van extra belasting door g-data vind ik erg vreemd, maar het zal wel.
g-data maakt namelijk gebruik van de av-engine van bitdefender en zoals je in de link naar de performance test kunt zien belast bitdefender een systeem ook niet erg.

nu wil dat niet altijd wat zeggen.
in tests komen ook wel uitslagen voor van leveranciers die niet echt top zijn terwijl de av-engine's die hun software gebruikt bij de originele makers wel goed scoren.

voor een overzicht, klik hier-> http://www.av-comparatives.org/av-vendors/">av-leveranciers en de gebruikte engine's.

ik gebruik zelf ook eset ook al een paar jaar op 2 machine's, en er is niks mis mee, dat blijkt ook uit de testen, maar zoals ik al schreef, er zijn veel meer goede scanners.
en voor de prijs hoef je deze eset smart security 8 niet te laten want voor nog geen 37 euro heb je een dvd gratis in huis via bol.com en 56 euro voor een 3 gebruikers licentie voor 1 jaar.
klik- http://www.bol.com/nl/p/eset-smart-security-8-1-gebruiker-1-jaar-dvd/9200000035886142/#product_specifications">hier

maar het laatste half jaar ben ik op mijn eigen computer met (klik->) http://www.360totalsecurity.com/">360 total security aan het spelen, en ben er van onder de indruk, gebruikt 3 av-engine's waaronder die van avira en bitdefender.