Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 18-03-2015 13:57:23
Voeding & Gezondheid

Pedicure simm2 vergoeding menzis

Met ingang van 1 januari 2015 is de vergoeding voor een pedicurebehandeling bij diabetes 2 weer sterk gewijzigd.

er zijn twee mogelijkheden.

als uw huisarts en podotherapeut/pedicure samenwerken in de ketenzorg stelt de huisarts of zijn poh de simclassificatie vast en verwijst u naar de podotherapeut. die podotherapeut stelt het zorgprofiel op en het behandelplan en verwijst u zonodig naar de pedicure.

de pedicure declareert dan bij de organisatie van ketenzorg de kosten volgens een afgesproken tarief dat staat voor die behandeling en de andere kosten aan u, want die komen niet meer voor vergoeding in aanmerking.
de declaratie van de pedicure aan de ketenzorg komt niet ten laste van het eigen risico.

als uw huisarts niet meedoet aan de ketenzorg, geldt dat de arts of poh de sim classificatie vaststelt. u verwijst naar een podotherapeut die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. die stelt een zorgprofiel op en een behandelplan.

zo nodig wordt u doorverwezen naar een pedicure die een contract heeft met de podotherapeut en die voert het behandelplan uit en declareet aan de podotherapeut volgens een afgesproken tarie en het aantal behandelingen. werkzaamheden aan uw voeten naast dat behandelplan komen niet voor vergoeding in aanmerking en zal de pedicure aan u declareren.

dus u kunt op grond van de basisverzekering niet meer zelf nota's van de pedicure insturen,

als het goed is moet uw poh en oedicure hier alles van weten.

lees ook hier http://www.menzis.nl/web/zorgverzekeraar/consumenten/vergoedingen1/vergoedingen/pedicure.htm">klik

vooral links onderaan aanklikken: wat krijg ik vergoed.