Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

reflecs
reflecs - 19-03-2015 14:21:24
Computers & Telefonie

Digid met firefox niet veilig

[quote=tien schreef op donderdag 19 mrt 2015, 11:53]inmiddels ben ik gebeld door logius. zij gaven als antwoord (het telefoongesprek heb ik opgenomen):
"er is géén samenwerking tussen logius en de browsers. firefox accepteert op dit moment niet het pki-certificaat van de overheid, dit kan een paar maanden duren want logius kan firefox moeilijk verplichten het pki-certificaat te accepteren. u kunt beter via een andere browser inloggen bij mijn.belastingdienst.nl en de andere overheidssites waarbij je moet inloggen met je digid-code".
ja, alles om phishing te voorkomen.

[quote]overigens: als ik inlog via firefox bij de ing dan verschijnt er wél een groen slotje. blijkbaar is daar wél een goede samenwerking met firefox geweest.
bij mij ook. en andere sites ook, logius zal u niet de details vertellen over wat de vertraging veroorzaakt.


[quote]dus blijft mijn vraag: is inloggen met je digid-code via firefox 100% veilig of niet????.
zolang je op de juiste site bent wel. http://www.networking4all.com/nl/helpdesk/tools/site+check/report/?fqdn=digid.nl&protocol=https">zie http://www.networking4all.com/nl/helpdesk/tools/site+check/report/?fqdn=digid.nl&protocol=https

wilt u perse dat groene slotje zien, identiteit van de website eigenaar of de certificaat autoriteit, dan gaat u naar een andere browser die het wel ondersteunt en knipt en plakt het adres vervolgens naar firefox als u dat toch wil gebruiken.
vervolgens opslaan als bladwijzer.
opslaan als bladwijzer/favoriet is trouwens altijd handig als het om sites als digid, je bank en dergelijke gaat om te voorkomen dat je per ongeluk op een "foute" pagina belandt.