Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 20-03-2015 13:06:30
Huishouden & Energie

Oxxio

Beste eclipse,

de vastrecht kosten die een energiemaatschappij in rekening brengt bepaalt de energiemaatschappij zelf. er zitten grote verschillen in de vastrecht kosten zoals u nu gemerkt heeft.
bij oxxio betaalt u (2 producten) € 22,- per maand meer dan bij nuon. helaas wordt er nog te vaak alleen naar de energie en gasprijzen gekeken bij een overstap en worden de vastrecht kosten dan vergeten, net zoals bij u het geval is. dat levert dan achteraf onaangename verrassingen op.

heeft u uw nieuwe contract/afspraken met nuon wel zwart op wit (papier of email) ? laat hierin ook zetten dat nuon de opzegvergoeding, die oxxio u in rekening brengt, betaalt. dan kunnen er later geen misverstanden zijn.
in de volgende link leest u dat de opzegvergoeding die oxxio u in rekening gaat brengen € 150,- (2 overeenkomsten) is: klik https://www.oxxio.nl/opzegvergoeding-van-oxxio">hier.

de datum van 3 juni welke wordt aangegeven door nuon is begrijpelijk. dan is het meer dan een jaar na uw 'startdatum' bij oxxio. dit staat in de voorwaarden van 'oxxio':
"oxxio heeft, bij beëindiging van de leveringsovereenkomsten binnen een jaar na startdatum van de eerste levering, het recht om maximaal € 100,- inclusief btw als vergoeding bij u terug te vorderen voor het ontvangen product.
als uw vorige leverancier u een opzegvergoeding in rekening heeft gebracht en oxxio heeft deze voor u vergoed, dan heeft oxxio, bij voortijdige beëindiging van de leveringsovereenkomst, het recht om deze vergoeding bij u terug te vorderen."
als u per 3 juni overstapt is er geen extra boete voor de ipad en mag u deze houden.
de oxxio voorwaarden, "actievoorwaarden gratis tablet of notebook", kunt u hier downloaden en nalezen: klik https://www.oxxio.nl/voorwaardenarchief">hier.

mocht nuon u bij de overstap naar oxxio vorig jaar een opzegvergoeding in rekening hebben gebracht en deze is toen betaald door oxxio dan is dat nog wel een aandachtspunt voor u.
die opzegvergoeding wil oxxio dan van u terug hebben. als er vorig jaar geen opzegvergoeding is betaald door oxxio dan geldt dit uiteraard niet.