Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 20-03-2015 07:59:52
Auto & Vervoer

Saldo via ideal op ov chipkaart zetten

[quote=pieterwolters schreef op vrijdag 20 mrt 2015, 07:12]dit is echt zoeken naar problemen. het argument dat je niet met het ov reist omdat je de ov-card haat is echt geweldig. hoe verzin je het. vroeger moest je eerst in de rij staan om zo;n achterlijke strippenkaart of een kaartje bij het loket te mogen kopen. nu is het even de ov kaart tegen een paal aanhouden en je kunt de trein in. dat is toch alleen maar een verbetering?
100 procent mee eens!
ik vind het ideaal.

maar ts kan ook een eenmalige chipkaart kopen als er met de trein gereisd moet worden, het kost alleen 1 euro extra:
quote:

de eenmalige chipkaart (los treinkaartje)

voor de incidentele reizigers en bijvoorbeeld toeristen die geen ov-chipkaart hebben, is er de zogenaamde eenmalige chipkaart (los kaartje). dit is een papieren kaartje met chip die te koop is bij de ns-kaartautomaat (met bovenaan het blauwe bord met het ns-logo) en ns-servicebalie en is geldig bij alle treinvervoerders. u hoeft op dit kaartje geen saldo te laden. u checkt er wel mee in en uit.

u betaalt voor de eenmalige chipkaart altijd vol tarief. u kunt hiermee dus niet met korting reizen. op de vier meest gebruikte producten (enkele reis, retour, dagkaart en het van anaarbeter-kaartje) betaalt u een toeslag van € 1 om de meerkosten te dekken. u betaalt geen toeslag op de railrunner, dagkaart fiets, dagkaart hond, ice toeslag enkele reis, euregioticket, intercity direct toeslagen en voor kaartjes (met of zonder korting) naar belgië, luxemburg, duitsland en lille (frankrijk). de extra balietoeslag is in zijn geheel komen te vervallen.

met een eenmalige chipkaart reist u door per vervoerder in en uit te checken bij een poortje of paaltje en kunt u ook zónder ov-chipkaart probleemloos door de poortjes.

goed om te weten: eenmalige chipkaarten zijn alleen te koop met de datum van vandaag. u kunt dus geen kaartje kopen met een datum die in de toekomst ligt. uitzonderingen zijn de kaartjes naar duitsland en belgië.

bij deze automaat koopt u een eenmalige chipkaart:


bron, klik hier-> http://www.ns.nl/reizigers/ovchipkaart/kaartkeuze/eenmalige-chipkaart.html">de eenmalige chipkaart (los treinkaartje)