Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
diemenees - 20-03-2015 19:00:45
Auto & Vervoer

Saldo via ideal op ov chipkaart zetten

Dan nog maar weer eens wat echte ware feiten:
1.je kan nog steeds gewoon kaartjes kopen uit de automaat. kost wel 1 eur meer als op saldo reizen. die kaartjes hebben ook een sjip erin en gelden 1 dag-enkel of retour. je kan er de hele dag onbeperkt mee in+uitsjekken, zowel langs de route als erbuiten. dus je kan ook nog onderbreken zolang je wilt.
2.voor zo'n enorm bedrag moet rietje toch wel een enorme reis maken. loop dan eerst ff naar de ah en betaal 17 eur voor een bon waarmee je online een dagkaart heel nederland per trein (weliswaar pas na 9.00 ma-vr) kan ophalen. voor die bespaarde 40 eurie hoef ik nu niks te hebben.
3.als je gewoon een normale retour doet op chipsaldo, dan hoef je er enkel voor te zorgen, dat je voor de terugreis nog minimaal 16 eur op je kaart hebt. ns zegt wel 20, maar dat is geldinhalige ontkenning van feiten.
4. en: kan er nou werkelijk niemand gewoon logies nadenken meer? je hoeft dus helegaar niet precies in 1 keer het bedrag op je sjip te zetten-je kan het in 2-3-4 of wat je maar wilt doen.
bij het gvb-metro in amsterdam kan je wel het bedrag kiezen-in hele euro's- maar ik weet niet het maximum. dus als je nou perse 55 wil: 25+20+10-of elke andere combinatie.
je maakt hetzelf gewoon veel te moeilijk en projekteert dat allemaal op die kaart.