Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 21-03-2015 15:08:40
Geldzaken & Recht

Aftrek annuïteiten hypotheek

Heeft het familielid heeft uw dochter geholpen / geadviseerd bij het verkrijgen van de hypotheeklening. zij zal de hypotheeklening toch wel bij een bank of verzekeringsmaatschappij hebben afgesloten en daarmee is de betrokkenheid van het familielid afgelopen.

a/ er is hypotheekbedrag
b/ er wordt maandelijks een bedrag betaald, dit bedrag bestaat uit twee delen (1) het rente deel en (2) het aflossingsdeel
c/ op 31 december zijn er twee bedragen (1) de betaalde rente over dat jaar (aftrekbaar) en (2) het onder a/ aangegeven hypotheekbedrag minus de in dat jaar gedane aflossingen.

deze bedragen vindt uw dochter op het jaaroverzicht van de bank / geldverstrekker waarbij zij de hypotheek heeft afgesloten.

gezien de hypotheek vorig jaar (2024) is afgesloten zijn er bij de aangifte 2014 meerdere aftrekposten m.b.t. de aankoop van de woning.
indien u of uw dochter niet goed op de hoogte bent van deze zaken is het misschien verstandiger dat uw dochter haar aangifte 2014 door een deskundige laat opmaken.