Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 21-03-2015 17:46:03
Computers & Telefonie

Account facebook

[quote=bassie16 schreef op zaterdag 21 mrt 2015, 14:28]

op facebook kun je die reclames uitzetten en ze mogen niet met jouw foto's doen wat ze willen, die zijn en blijven van jou en zij mogen ze zonder jouw toestemming niet gebruiken, is bij de wet geregeld.

dit al eens gelezen?

je bent zelf eigenaar van alle inhoud en informatie die je plaatst op facebook en in je privacy- en app-instellingen kun je bepalen hoe dit wordt gedeeld. verder gelden de volgende bepalingen:

voor inhoud waarop intellectuele-eigendomsrechten rusten, zoals foto’s en video (ie-inhoud), geef je ons nadrukkelijk de volgende toestemming, afhankelijk van je privacy- en app-instellingen: je verleent ons een niet-exclusieve, overdraagbare, royaltyvrije, wereldwijde licentie om alle ie-inhoud te gebruiken die je plaatst op facebook of in verband met facebook (ie-licentie). deze ie-licentie eindigt wanneer je jouw ie-inhoud of je account verwijdert, tenzij je jouw inhoud hebt gedeeld met anderen en zij de inhoud niet hebben verwijderd.
wanneer je ie-inhoud verwijdert, wordt deze verwijderd op een manier die vergelijkbaar is met het legen van de prullenbak op een computer. je begrijpt dat verwijderde inhoud echter gedurende een redelijke tijd mogelijk aanwezig blijft in back-ups (maar niet beschikbaar is voor anderen).
als je een toepassing gebruikt, moet die toepassing toestemming vragen voor toegang tot jouw inhoud en informatie en tot inhoud en informatie die anderen met je hebben gedeeld. we vereisen van toepassingen dat deze je privacy respecteren, en jouw overeenkomst met die toepassing is bepalend voor de manier waarop de toepassing die inhoud en informatie kan gebruiken, opslaan en overdragen. (lees ons gegevensbeleid en de platformpagina voor meer informatie over het platform en hoe je kunt bepalen welke informatie anderen met toepassingen delen.)
wanneer je inhoud of informatie publiceert met de instelling openbaar, betekent dit dat je iedereen, inclusief mensen buiten facebook, toestemming geeft om die informatie te bekijken en te gebruiken en deze aan jou te koppelen (d.w.z. je naam en profielfoto).
we stellen het altijd op prijs als je feedback of andere suggesties over facebook geeft, maar houd er wel rekening mee dat we deze informatie kunnen gebruiken zonder enige verplichting om je hiervoor te belonen (net zoals jij geen verplichting hebt om deze aan te bieden).