Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 23-03-2015 12:10:37
Geldzaken & Recht

Boeterente belastingdienst

Hallo robbie1203,

boeterente, boeterente....

dat heeft niets met 'boete' te maken, maar is gewoon de rentebetaling die je verschuldigd bent over het bedrag dat je eventueel moet nabetalen.

u betaalt geen belastingrente als u vóór 1 april aangifte doet en wij niet hoeven af te wijken van de aangifte. doet u niet vóór 1 april aangifte, of moeten wij afwijken van de aangifte? en krijgt u een te betalen aanslag? u betaalt rente als wij die aanslag opleggen na 1 juli.

u betaalt rente als wij de aanslag opleggen na 1 juli volgend op het belastingjaar. u betaalt rente over het bedrag dat u aan belasting moet betalen.

de belastingrente berekenen we over een periode van 1 juli tot 6 weken na de datum op de aanslag.

doen wij er langer over dan 3 maanden om een aanslag op te leggen? en wijken wij niet af van uw aangifte? dan beperken wij de periode waarover wij rente berekenen tot 19 weken: 3 maanden om een aanslag op te leggen, en 6 weken voor de betaaltermijn van die aanslag.
(bron:belastingdienst)

met vr.gr.