Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

besseldekker
besseldekker - 24-03-2015 03:16:46
Auto & Vervoer

Aanrijding, tegenpartij komt achteruit de weg op

Het is inderdaad ongelukkig dat mevrouw heeft verklaard dat zij aan het uitparkeren was (of dat haar verklaring zo kan worden opgevat). blijkbaar valt nu, achteraf, moeilijk aan te tonen dat die parkeerplaats al 12 meter achter haar lag; er zullen meer parkeerplaatsen zijn geweest.

maar afgezien daarvan, ik ben benieuwd naar de bron voor de uitspraak "men dient ca 20 meter afgelegd te hebben om als verkeersdeelnemer te worden beschouwd". zo'n bron kan ik althans niet vinden, en de uitspraak lijkt me nogal willekeurig. een verkeersdeelnemer is iemand die aan het verkeer deelneemt (cbs) of, anders geformuleerd, een weggebruiker (ol woordenboek). het is moeilijk in te zien wat dat met afstanden te maken heeft. maar nu achmea het blijkbaar wel degelijk over afstanden heeft, zou het erop gewezen kunnen worden dat 12 meter óók een afgelegde afstand is, en dat er dus van verkeersdeelname sprake was.

nogmaals, het zou nuttig kunnen zijn om, in weerwil van dat kruisje, na te gaan of je nog kunt aannemelijk maken, of liever aantonen, waar de bewuste parkeerplaats zich bevond. er is tenslotte maar een subtiel verschil tussen "was aan het uitparkeren" en "was zojuist uitgeparkeerd", en misschien valt het mevrouw niet aan te rekenen dat ze dat verschil over het hoofd heeft gezien.