Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho
hopetobehelping - 24-03-2015 12:32:19
Geldzaken & Recht

Kopen van deel woning van bloot eigenaar

Beste gerryelst1955,

zoals tijger1 en edrick3 ook aan aangeven. als u niet wilt kopen gewoon niet doen.
vraag me ook af wat het voordeel voor u is als u het zou kopen.
het klinkt ook in mijn oren allesbehalve eerlijk. het 'vruchtgebruik' genieten en als men er dan uittrekt de ander het 'vruchtgebruik' niet laten genieten maar de hoofdprijs voor hun deel van de woning laten betalen.
zou het in uw geval gewoon laten zoals het is denk ik, ze gewoon mededelen dat u niet geïnteresseerd bent om hun gedeelte van de woning te kopen en u aan de eerder gemaakte afspraken wilt houden.

het verhaal is wel bijzonder. uiteindelijk wordt de woning onder de 4 kinderen verdeeld geeft u aan. zijn dit dan 2 kinderen van u en 2 kinderen van uw vrienden ? stel u koopt het gedeelte van uw vrienden zou er dan ook een verandering komen in de kinderen aan wie de woning uiteindelijk verdeeld gaat worden ?

geen idee hoe de waarde voor uw woning met levenslang recht van gebruik en bewoning bepaald kan worden.
een waarde bepaling in 'bewoonde staat' met 'vruchtgebruik' komt wellicht het dichtst in de buurt. in de volgende link vind u wat meer informatie over een dergelijke berekening: http://financieel.infonu.nl/geld/38094-nieuw-erfrecht-nadelig-voor-huizenbezitters.html">waardebepaling.
in uw geval, leeftijd 60, zou de berekening die u in de link vind neerkomen op een waarde van het vruchtgebruik van 10 * 6% = 60%. de waarde van het huis, het blote eigendom, is dan 40% van de woz waarde.