Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerryelst1955 - 24-03-2015 13:08:07
Geldzaken & Recht

Kopen van deel woning van bloot eigenaar

Hoi tijger1, edrick3 en hopetobehelping.
om jullie vragen te beantwoorden of ik verplicht ben tot uitkopen, nee dat ben ik niet ik hoef niet maar ik mag de vrienden uitkopen.

en voor hopetobehelping zou ik ze wel uitkopen dan zijn alleen mijn 2 kinderen nog erfgenaam.

de reden over het eventueel uitkopen is gekomen omdat ik de vrienden die 21 jaar gewoond hebben in de woning, verplicht waren om de woning als een goede huisvader te onderhouden zeker voor het klein onderhoud en groot onderhoud zou voor beide partijen zijn .
nu bleek dat de vrienden de woning behoorlijk hebben laten verwaarlozen weinig of geen onderhoud gedaan waardoor klein onderhoud inmiddels groot onderhoud is geworden.
zo hebben we de woning nieuw gebouwd speciaal met onderhoud- vriendelijk massief hard houten kozijnen die dan alleen maar gelakt hoefde te worden iets wat redelijk zelf te doen is ook als je wat ouder word.
de vrienden hebben zonder overleg de hard houten kozijnen voor jaren terug crème kleurig geschilderd. de verf die nu begint af te bladeren vergt dus veel meer en duurder onderhoud.
ook hebben ze een carport aangebracht die niet goed aansluit op het bestaande dak van de woning en nu voor een fikse lekkage zorgt in de in de garage, en het lekkende sifon van het bad nooit laten maken waardoor er jarenlang vocht onder de vloer is gelopen .
toen ik mijn recht van bewoning kreeg zijn al deze mankementen geconstateerd en heb ik de vrienden verzocht dit te herstellen en de schade die het heeft aangericht te betalen .
dat is uitgelopen op een rechtszaak want de vrienden zeiden gewoon het is nu jouw tijd om te wonen met alle ongemakken van dien (met andere worden ik mag opdraaien voor hun nalatigheid.
nu ik daarom een rechtszaak ben begonnen wilde ze bij de rechter gaan bewijzen dat ik de woning verlaten zou hebben en door de metterwoon clausule die er in de akte staat ik mijn recht van bewonen verspeeld zou hebben en zo de woning per direct verkocht zou mogen worden .
jammer voor de vrienden hebben ze niet aan kunnen tonen dat ik de woning verlaten heb dus hebben ze dat verloren en zou de zaak nu verder moeten gaan wie moet wat betalen van het onderhoud.
toen gaven de vrienden te kennen dat ze niet meer met mij verder wilde en zo kwam dan het uitkopen van de vrienden, en stelt de rechter dus voor aan de vrienden hoe ze de uitkoop dan willen regelen.
vandaar dat ik hier mijn vraag stelde over wat mijn recht van gebruik en bewoning waard is en wat een woning waard is met het recht van gebruik erop
heel verhaal en best ook wel ingewikkeld
groetjes ger